Proudly partnered with  Logo Fisher & Paykel

Kitchen, Bathroom/Laundry, Ensuite and Bespoke joinery project

Suburb
SURRY HILLS, NSW 2010
Designer
Project type

The proud owners of this beautiful unit near Taylor Square, knew what they were after – clean lines, a soothing place to come home to and an overall design that would let their art pieces and the view do the talking. Naturally, effective use of space, as well as ergonomics, were part of the brief, and all to be delivered professionally, and with minimum fuss.
The kitchen boasts a generous island which sits proudly on the elegant timber floor. Grey, white and warm timber tones create the neutral, yet interesting, colour scheme sought by the client, and resonates with other architectural features, both within and without. Balanced by the same material on the splashback, these two elements nicely anchor the scheme. Quantum Quartz 6+ porcelain sheets in Costa Concreto provided just the right depth of warm grey the couple were looking for.
The joinery, in the same colour as the walls, virtually disappears, and hides the amenities. A fully integrated fridge and dishwasher were essential choices, as was the Bora induction cooktop with built-in downdraft extraction system.
The adjacent laundry was converted into a Butler’s Pantry complete with a sink with multi-functional Zip tap. This space thus provides another area for food and beverage prep. It helps to conceal, and also provide a convenient spot for, other appliances such as the oven, microwave, coffee machine, and toaster, making it a perfect space for preparing breakfast and snacks. This leaves the kitchen in the open plan space able to be clean and tidy as much as possible.
To ensure a totally unimpeded view, discrete lighting options were chosen, such as LED light strips under the wall units, and downlights. Note the use of the more prominent recessed lights over the island were selected to not only provide stronger lighting over the island, but also have the effect of defining the kitchen space.
The same serene theme was carried through to wardrobes and study storage. Using the Blum lift-up system to hide the printer and office paraphanalia, was an inspired choice.
The bathrooms reflect the selection in the kitchen area, with cement-look tiles and white joinery. The laundry was conveniently moved to one of the bathroom, and is also hidden from view when not in use.
The overall result is a well coordinated and cohesive look throughout, that works as good as it looks – all done with the efficiency and attention to detail demanded in the original brief. This is only achievable by using an experienced team of professionals, bound by the same company protocols, and who are passionate about what they do.

See all our other recent renovation projects

Get an awesome NEW YEAR Reward FROM NOUVELLE!

Get an awesome EASTER Reward FROM NOUVELLE!

Get an awesome EOFY Reward FROM NOUVELLE!