Proudly partnered with  Logo Fisher & Paykel

Kitchen with Polytec French Stone Matt Benchtops

Suburb
EASTWOOD, NSW 2122
Designer
Project type

The owners of this 1988 Architect-designed home were drawn to Nouvelle because of our ability to undertake all renovation work, including structural, our great referrals, and quality service and product. One of them is an engineer, so they also keenly understood the importance of good design and planning, attention to detail, effective Project Management, as well as excellence in execution.
The main aspect of the brief was to create a design that would be in harmony with the existing extensive timberwork in their unique home. The owners are nature lovers, and originally designed their home to reflect their home’s location next to a lovely bushy nature reserve, and were very specific about preserving this synergy.
After careful planning and consideration of layout and materials, the owner’s settled on a beautiful timber veneer for their cabinetry. The lighter, contrasting Tasmanian Oak Quarter Cut Timber Veneer creates a subtle separation to define the kitchen space and, at the same, time calmly blends in with all of the other timber around it.
A laminate benchtop was selected over stone materials, as the clients prefer the warmth and feel of laminate. The chosen colour seamlessly interacts with the cabinetry to create a soothing palette. The Kethy die-cast Zinc handles in Antique Brown also add their own flavour, and coordinate perfectly with the window frames and other hardware in the space, as well as the look overall.
The choice of splashback could not be more perfect. The flat-colour glass splashback colour was chosen at the glass check measure, and so perfectly blends in with everything around it, that it is almost imperceptible.
The layout was designed maximise the use of the available space, whilst working within the existing framework. Plenty of pantry and other storage, creative use of shelving and accessories, as well as special task areas, and generous amounts of bench space, are all in the mix.
A Le Mans corner unit, was a must requirement, as was the double pull-out bin and multi-purpose pull-out next to the stove. The pantry has inner-drawers to eliminate difficult to get to shelves.
Lighting was carefully selected for task and general lighting, for not only practical purposes, but also to showcase the beautiful timber.

See all our other recent renovation projects

Get an awesome NEW YEAR Reward FROM NOUVELLE!

Get an awesome EASTER Reward FROM NOUVELLE!

Get an awesome EOFY Reward FROM NOUVELLE!